Lever i nuet

januari 18, 2012

Monia Hassan är en 17-årig tjej, bosatt i Lund sen flera år tillbaka. En bred utbildning är viktigt för Monia Hassan. Än idag är hon inte är säker på sitt framtidsyrke. Samhälle – och journalistik på Carl Adolph Agardhgymnasiet var hennes första val och detta ångrar hon inte en sekund. Här i den lugna, mysiga och lilla miljön trivs hon väldigt bra i och skulle inte kunna tänka sig att byta.

Som många andra tonårstjejer är Monia väldigt glad för att umgås med nära och kära, vilket också är en anledning till varför hon tänker bo kvar sig i Sverige senare i livet. Detta hindrar henne inte från att resa mycket och förhoppningsvis ha en lägenhet utomlands något år, ”det skulle vara kul”, tillägger Monia med ett leende.

Funderat på framtiden har väl vi alla gjort men för Monias gäller det mer att leva i nuet, ta en dag i sänder och se var man hamnar. Vad hon vill jobba med står fortfarande inte riktigt klart då hon har flera olika intressanta förslag, kanske något inom vård. Familj och barn är hon för tillfället för ung för att tänka på, men i alla fall en partner vill hon ha. Även resa till drömländer och ha en fin lägenhet är något hon vill uppnå innan hon dör. 

Beatrice Strand

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: