Från småby till Afrikas slätter.

januari 18, 2012

Att börja på Carl Adolph Agardhgymnasiet var ett spontant och slumpmässigt val av Elina Olofsson. Hon kunde valt att studera i Helsingborg som ligger betydligt närmare den lilla byn som hon bor i, men ändå valde hon att börja gymnasiet i Lund. Det har hon inte ångrat en sekund.

Hon berättar att hon alltid har tyckt om Afrika otroligt mycket. Hennes allra största dröm är att flytta dit någon gång i framtiden. Hon vill jobba med lejon, eller kanske på ett barnhem.
Drömmarna är alltså stora för artonåriga Elina. Men i nuläget bor hon i Ekeby, och där har hon bott i hela sitt liv med sin familj och sina två hundar. Hon föddes den femte februari, vilket förklarar tatueringen på hennes ena handled. Där är det vattumannens tecken som pryder huden.

Hon berättar med ett leende på läpparna att hennes fritid består av mycket tåg- och bussresor. Dessa tåg- och bussresorna tar henne till pojkvännen och kompisarna, som är de människorna hon helst spenderar sin lediga tid med.

Elinas hår är färgat i en läcker, svart färg, men hon erkänner att hon haft väldigt många andra hårfärger i sina dagar. Blont, brunt, blått, lila, rött, rosa och mörkgrönt är bara några exempel.
”Det är så det blir när man bor i Ekeby”, säger hon och skrattar.

Maja Bergman Lindberg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: