Norrlands vita guld

januari 17, 2012

Det är den 17 januari och Skåne har ännu inte blivit välsignat med vinterns signum: snö. Julkänslan infann sig inte riktigt när temperaturen låg över nollgradigt och det enda man vadade igenom var lera.

Tur är det väl då att Norrland finns! Efter en regnig jul packade familjen in sig i bilen och körde tolv timmar i sträck upp till Sollefteå, i Ångermanland. Där låg snön nästan meterdjup, skidbacken var öppen och full med folk, luften var lätt och krispig och himlen var klarblå. En dröm för en vinterälskare.

Förmiddagarna innan nyår spenderades i slalombacken och (i resten av familjens fall) i längdskidspåret. Därefter bänkade alla sig framför TV:n för att njuta av Hellners briljans i Tour de Ski, för att sedan ta en promenad i den kyliga Norrlandsluften. Dagarna efter nyår var i stort sett likadana. Kort sagt var rutinen hög.

Det är säkert onödigt att säga att en vecka räckte gott och väl för att bli trött på vintern, precis som alla andra år. Man kunde inte gå ut utan att dra på sig flera lager av kläder, fötterna blev kalla, snön var för djup… nu var det dags att åka tillbaka söderut.

Efter en lång bilfärd fann vi oss åter i Skåneland. Plusgrader, småregnigt och inte en vit snöflinga så långt ögat nådde. Det var skönt att vara hemma.

 

Charlotta Nilsson

Annonser

Ett svar to “Norrlands vita guld”

  1. Låter som ett bra jullov, skönt att du fick njuta av snön 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: