Vägrar ge upp karriären

augusti 19, 2011

Caroline Larsson hade spelat golf sedan hon var åtta år och hade en bra golfkarriär. Det fanns ingen tanke på att lägga av men för två månader sedan tvingades Caroline amputera bort sitt högra ben, men trots detta vägrar hon att ge upp.

Caroline Larsson levde ett bekymmerslöst liv innan hon fick diagnosen kondrosarkom, en ovanlig diagnos som bara drabbar en procent av alla cancerfall. Hon hade fått cancer i sitt högra underben och varken cellgift eller strålning var ett alternativ. Det enda som kunde göras för att rädda hennes liv var att amputera högra benet skriver City.

Det dröjde bara några veckor efter operationen innan Caroline var tillbaka på golfbanan. Balansen var ett problem i början men hon hittade snabbt in i tekniken igen, nu är den enda skillnaden att hon slår lite kortare slag.

Förutom sin egen golf karriär på svenska touren var Caroline även caddie åt sin syster Louise Larsson på Europatouren. Hon hade planerat att fortsätta med det innan beskedet kom. Nu blir det istället en satsning på handikapptouren. Men innan dess är det lag-SM med hemmaklubben Karlstad på Barsebäck i juli som väntar.

– Det är viktigt att hitta ett mål och det är en dröm att få spela där. Men jag måste samtidigt vara ödmjuk man vet inte hur kroppen reagerar säger Caroline till City.

Maria Malmqvist

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: