Upploppen i London – rop på hjälp?

augusti 19, 2011

Bildkälla: Google

Det som pågår just nu i London och i andra engelska städer är väldigt tragiskt och hemskt för alla dem som är drabbade. Att upploppen har gjort så många ont är ofattbart och att det fortsätter att pågå gör allt bara värre.

Under dagarna har vi rapporterats om alla sorters dåd som unga londonbor har begått. Bränder, misshandel, rån och plundringståg är bara några saker som London och andra engelska städer har utsatts för de senaste dagarna.

Men varför har upploppen fått en sådan stor spridning bland många ungdomar i London? Är det konsekvenserna av att leva i ett tufft samhälle? Många menar på att detta är resultatet av fattigdom, saknad av frihet och jämlikhet. Och att ungdomarna som är verksam i upploppen i London är ett bevis på vad som händer med ungdomar som känner att de saknar stöd och framtidsutsikter. Så är allt det här egentligen rop på hjälp? I sådant fall hade upploppen bland annat skapats av för stora klassklyftor och hade lika gärna ha kunnat hända i tillexempel Malmö.

Jag tror orsakerna är många men att gå så långt att skapa så mycket våld, rån, vandalisering och plundring är så oacceptabelt att det inte finns någon att skylla på. Detta är endast gärningsmännens fel och de ska själva ta ansvar för att ha gjort de handlingarna. Visst kan man känna sig orättvist behandlad av samhället men oavsett så ger det ingen rätt att skada andra eller ge upplopp för sin ilska på detta sätt.

Maria Malmqvist

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: