Summering av nyhetsvecka 2011

maj 27, 2011

Idag är det den sista dagen på nyhetsveckan. Vi elever har fått prova på att skriva alla möjliga texten i flera olika ämnen, antingen i bloggen som jag skriver i nu eller i tidningen som kommer nästa vecka. Det blev endast en tidning då vi bara är nio elever, inklusive Beatrice som är i Frankrike och skriver.

Måndag skrev alla två artiklar, en kultur- och nöjesnyhet samt en sportnyhet. Grupp A (Amanda W, Amanda Å, Charlotta och jag (Christoffer)) skrev den dagen för tidningen. Grupp B (Filippa, Emilia, Cassandra och Maria) skrev sina texter i bloggen.

Bild från dag ett. Här ser vi Cassandra (vänster, nere), Filippa (vänster, uppe), Emilia (höger, uppe) och Maria (höger, nere) från grupp B.

Foto: Mia

På tisdag skrev alla lokala nyheter och inrikesnyheter, två texter var. Grupp A skrev i bloggen och grupp B för tidningen.

Onsdagen skrevs nyheter om hela världen, alltså utrikesnyheter. Vissa i bloggen, andra för tidiningen.

Bild från onsdagens lektion. Trini (som synd här på bilden) hjälper Charlotta att skriva en text på spanska. Janine (franska), Maddalena (engelska) och Christine (tyska) var de andra språklärarna som hjälpte till på onsdagseftermiddagen. Amanda Å syns till vänster.

Foto: Mia

Torsdagen skrev alla debattartiklar om olika spännande ämnen. Två skrev sina i bloggen och de andra för tidningen. På eftermiddagen sattes artiklarna ihop och in i Filippas dator.

Filippa ses här jobba intensivt, speciellt på torsdagen då hon satt och slet fram till klockan fem på eftermiddagen.

Foto: Mia

Idag skriver jag denna text som snart kommer att vara ute på bloggen. Filippa sätter ihop texterna och kollar igenom dem. Grammatiken ska vara rätt, alla artiklar ska ha samma storlek och typsnitt. Lite finslipning helt enkelt.

Cassandra och Amanda W jobbar med att få fram en förstasida, så kalled ettan. Ska bli spännande att se vilka nyheter och bilder som kommer med där. Emilia och Charlotta är just nu ute och frågar folk angående sistan, alltså sista sidan. Jag tror att det är något med Harry Potter, men det får vi se nästa vecka. Det handlar oftast om något lättsamt, till exempel något som händer snart, exempelvis kunde det varit mors dag som är på söndag.

Alla är här förutom Maria (sjuk) och Amanda Å som är spårlöst försvunnen. Dyker hon upp innan tolv kanske?

Så har denna veckan sett ut för oss elever. Jag tycker att den har varit mycket rolig och trots vissa sena dagar, och ibland tidiga mornar (i dag började vi åtta) har den varit mycket givande. Nu ska vi höra vad de andra fem journalisterna har att säga om denna temavecka, då Amanda Å och Maria som sagt inte är här (de hade varit en sjätte och sjunde journalist).

Cassandra:

– Kul att testa på hur en redaktion fungerar. Intensivt, lärorikt och lite stressigt.

Amanda W:

– Intensivt, roligt och lite stressigt.

Cassandra (vänster) och Amanda W (höger)

Foto: Christoffer

Charlotta

– Kul, något roligt att göra varje dag vilket har gjort att man har läst sig saker på ett sätt som varit roligare än vanligt, mer underhållande än vanligt.

Emilia

– Roligt, utmanande, lärt sig mycket.

Filippa:

– Roligt och lärorikt.

Filippa igen

Foto: Mia

Och till sist läraren… Mia!

– Det har varit en bra vecka, jättekul att se hur eleverna satsat och engagerat sig i tidningsarbetet. Jag är mycket stolta över dem.

Jag har ingen bild på Mia förutom den högst upp men om ni inte vet vem det är så kommit ni att lära känna henne för eller senare.

Jag vill tacka henne för denna fantasiska vecka!

Christoffer Engels

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: