Journalisterna på Agardhisten tackar för sig

maj 27, 2011

Hejsan!

Slutjobbet med tidningen är i full gång och strax ska vi skicka in den. Vi har gjort en tidning denna vecka då vi är så få, men ack så bra den blev. Vi är ett stjärnteam! Mia har väglett oss genom hela proceduren och tankeverksamheten har rullat på som bara den.

Veckan började med att vi skulle skriva om kultur/nöje och tillsammans letade vi upp nyheter. Mia manade ”Fler! Fler!” och till slut var hela tavlan full. Den där första dagen var en uppvärmingsdag och de resterande dagarna hittade vi så många nyheter och idéer att tavlan blev fullproppad!

Vi har inte bara suttit inne på vår redaktion här i sal 52. Repotage och intervjuer har gjorts på allt från stan till resebyråer. Det har gjort att vi kommit ut i samhället och fått andra synvinklar på våra arbeten. Kameran fick även följa med på vissa uppdrag. Precis som riktiga journalister!

Tiderna har varit från halv nio till nio och idag klockan åtta. Med dagar fram till plus minus fyra. En hektisk vecka alltså. Man kan tycka att det är lång tid, men det är det inte. När klockan slog fyra tänkte man ”Åh, nej! Är klockan redan fyra?”. Tiden rann iväg där man satt med sina artiklar och redigerade och redigerade… Bilderna hamnade fel och texten försvann. Men i slutet av dagen när man fick se slutresultatet kände man sig riktigt stolt över sitt arbete.

Det finns inte en stund då man inte tänkt på sin artikel eller krönika/opinion. Hur ska min layout se ut? Vad ska jag ha som rubrik? Är ingressen bra? DUGER DET?! Men genom veckan har man lärt sig att släppa sitt kontrollerande tänkande och bara säga ”Det blev skitbra! Bra jobbat!”.

Nu skrivs de sista vinjetterna och tidningen ska strax skickas in. Det är avslutet på en vecka som kan beskrivas på flera olika sätt. Händelserik. Fantastisk. Lärorik. Kreativ. Hoppas resultatet visar hur mycket jobb och energi som lagts ned och att ni får en trevlig läsning!

Au revoir

                                                                                                              Cassandra Andersson 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: