Ny domedag förutspås

maj 25, 2011

Harold Camping, 89 år, har tidigare i år förutspått den 21 maj som apokalypsens datum. När jorden inte gick under i lördags var han snabb med att deklarera en ny dag.

Den amerikanska predikanten Harold Camping har haft en stor inverkan på främst de lyssnare som tagit del av hans radioprogram. Där har han propagerat för jordens undergång den 21 maj 2011 och som sagt är det många som har tagit hans ord på högsta allvar. Rapporter om människor som har sagt upp sig från sina arbetsplatser är bara en av de konsekvenser som hans uttalanden har haft. Då många fortfarande kände fast mark under fötterna den 22 maj blev hans innan självklara dom ifrågasatt.

Dagar senare har Camping äntligen ett svar till de som väntat in hans dödsdom. Åttionioåringen hävdar nu att han räknat fel med fem månder, det nya datumet förväntas alltså bli den 21 oktober.

– Om folk vill att jag ska be om ursäkt så kan jag göra det, sa han i samband med den ström av journalister som ringde in till hans radioshow som som vanligt sändes i måndags.

-Jag hade inte räknat det så bra som jag hade önskat. Men det stör mig inte eftersom jag inte är något geni, fortsätter domedagsprofeten.

Predikanten Harold Camping

Flera andra har under årens gång ansetts sig veta när vårt gemensamma jordliv är över, men det har alltid funnits undanflykter när apokalypsen inte har inträffat på utsatt tidpunkt. En av de mest kända teorierna är den som lever inom mayakulturen. Deras forna kalender tar slut när vi när år 2012 i vår tideräkning och det har även gjorts en film i spådomens anda. Men innan vi når det datumet måste vi genomleva Harold Campings nyförutspådda dag, den 21 oktober.

Filippa Hillbur

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: