38 döda i eldstrid

maj 25, 2011

Foto: Scanpix Bildkälla: Dagens Nyheter

Minst 38 personer har rapporterats döda i samband med en sammandrabbning mellan polis och demonstranter i Jemens huvudstad Sanaa.

En eldstrid bröt under tisdagen ut i Jemens huvudstad Sanaa, då styrkor som strider för Jemens president rök ihop med anhängare till den oppositionelle klanledaren Sadiq al-Ahmar. Enligt vittnen ska både automatvapen och granater ha använts, skriver Dagens Nyheter.

al-Ahmars hem träffades av en missil och flera skadades och dödades i samband med detta. En av dem var generalen Ghaleb Gamash, som var hos al-Ahmar för att medla i konflikten.

Striderna har nu pågått i två dagar, sedan i måndags. De bröt ut efter att ännu en överenskommelse om president Ali Abdullah Salehs avgång, som förhandlats fram av gulfstaterna, havererat.

Sadiq al-Ahmar anslöt sig i mars till den opposition som kräver Salehs avgång efter 33 år vid makten. Han utgjorde dock tidigare ett stort stöd för Saleh. Preseidenten har anklagats av oppositionslägret för att vilja starta ett inbördeskrig genom att vägra överge sin post. I ett land med cirka 60 miljoner vapen i civila händer, tre per person, är en sådan här situation naturligtvis mycket allvarlig.

Emilia Hydén

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: