Skryllegården får ny chef

maj 24, 2011

Den nya verksamhetschefen, Jenny Gustafsson, har en passion för naturen. Foto: Anna Bank Bildkälla: Sydsvenskan.se

I samband med att Sven Engberg, tidigare ansvarig för den populära Skryllegården, går i pension får verksamheten en ny chef, Jenny Gustafsson. Den nya verksamhetschefen vill förändra friluftslivet och ge fler människor möjligheten att kunna njuta av den.

När Sven Engberg meddelade att han skulle gå i pension, beslutade styrelsen för Friluftsfrämjandet Lund att ge den 37-åriga miljökonsulten Jenny Gustafsson ansvaret för friluftsgården Skrylle. Samtidigt blir den nya verkamhetschefen även ansvarig för Friluftsfrämjandet Lund, och anledningen till detta skall vara att uppmärksamma föreningen och öka antalet medlemmar i föreningen, detta står skrivet i dagstidningen Sydsvenskan den 23 maj.

Då Jenny Gustafsson har en väldig passion för natur, förväntar sig både föreningen, och även hon själv, att hon skall kunna utveckla friluftsgården i Skrylle. Eftersom hon är bosatt i Dalby, ett mindre samhälle i närheten av just Skrylle, är hon mycket bekant med dess natur och vill skapa en förändrig av verksamheten.

   – Det finns en anledning till att Skrylle har 700 000 besökare om året. Vi ska utveckla Skrylle utan att det förvandlas till ett jippo. Det är naturen som är det viktiga, säger Jenny Gustafsson till Sydsvenskan.

Sven Engberg, Skrylles förra verksamhetschef, deltar i en av Skrylles alla aktiviteter. Foto: Emma Larsson Bildkälla: Sydsvenskan.se

Nu när en ny person tar över ansvaret för friluftsområdet, betyder det även att en lämnar. Sven Engberg har arbetat i Skryllegårdens förening i knappt fjorton år och kan vara mycket nöjd med sitt arbete. Sedan han började arbeta inom detta område, har verksamheten utvecklats och fått fler besökare. En av anledningarna till detta kan vara att förening beslutade sig för att uttöka gymsektionen för ett antal år sedan. Något som Sven Engberg önskar att Skryllegården skall utveckla är en bättre plats för de små besökarna att leka på.

– Det finns en sak som fortfarande saknas och det är en naturlekpark för barnen. Det hade varit en fin avtackning om jag fick ett löfte om en sådan i stället för en flaska vin, säger Sven Engberg till Sydsvenskan.

Amanda Wahlqvist

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: