Nya spår efter datortjuvar

maj 24, 2011

Det har gått tre månader sedan 345 datorer stals på Vipeholmsskolan. Detta utfördes via en fräck kupp i februari och ännu har ingen gripits. Men nu har polisen hittat nya spår i jakten på datortjuvarna. – Vi arbetar mot vissa individer, säger Jörgen Nilsson, närpolischef i Lund.

I Sydsvenskan i dag kan man läsa att 345 elevdatorer stals från gymnasieskolan Vipan i Lund i februari. Genom att bryta upp ett litet källarfönster tog sig gärningsmännen in i det olarmade förrådet. Där langades datorer ut till ett värde av 1,3 miljoner kronor. Sedan försvann gärningsmännen från skolan, troligtvis i bil.

Under polisens indelande spaningsarbete efter tjuvarna fanns framför allt ett hett spår som det arbetades efter. (Sydsvenskan)  – Då gav det inte någon öppning. Men nu har vi återupptaget just det spåret vilket lett fram till att vi hittat enstaka datorer, säger Jörgen Nilsson. 

Jörgen Nilsson vill inte avslöja till dagens Sydsvenskan några detaljer då spaningsarbetet intensifierats och är inne i ett känsligt läge. Han och hans kollegor konstaterar att det finns gemensamma nämnare bland en del personer i sammanhanget.  – Hela himlen har ännu inte öppnats, däremot går det ärendet sakta men säkert framåt, säger Nilsson.

På Sydsvenskan i dag går också att läsa att utsikterna för att hitta alla stulna datorerna anses vara små. Det eftersom kuppen skedde för flera månader sedan. Men Jörgen Nilsson utesluter inte att gärningsmännen slutligen kommer att gripas.  – På grund av att en del av godset har hittats har utredningsarbetet öppnats igen. Vad det leder till får vi se, säger han.

 Christoffer Engels

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: