Miljöpartiet planterar nytt

maj 24, 2011

Med stående ovationer välkomnades Gustav Fridolin och Åsa Romson till Miljöpartiet som de två nya språkrören. De tog över Maria Wetterstrand och Peter Erikssons roll i partiet som nu suttit i nio år, vilket är maxtiden för språkrör.  

Gustav Fridolin, född 1983 i Önnestad, har hela tiden varit toppfavoriten till språkrörsposten. Han började tidigt i Grön Ungdom och har även hunnit med att vara både journalist och högskolelärare. Därför blev ingen förvånad när han under kongressen i Karlstad lade ett ord för en framtida plan för skolor, kan man läsa på Aftonbladet.se den 21 maj.

Han är en ung drivkraft i De Gröna som till skillnad från Åsa, driver mot regeringen. På Aftonbladet.se kan man läsa att Fridolin menar på att genom De Blåa kan Sverige utöka järnvägsrälsen, samt satsa på bostäder och skolor. Kritiker menar på att Fridolin passar bättre i Moderaterna än i Miljöpartiet.

Det andra språkröret blev Åsa Romson som var den drivande kraften bakom trängselskatten i Stockholm. Hon föddes 1972 i Salem, beläget söder om Stockholm. Hon har även hunnit med en tjänst som doktorand inom miljörätt och internationell juridik, samt arbetat inom frivilliga miljöorganisationer, skriver hon på sin egen hemsida asaromson.se.

På kongressen i Karlstad bär Romson kursen mot havet och pratar om Miljöpartiet som nu står på stranden, men poängterar att de varken ska styra åt höger eller vänster – utan rakt fram. Över vågor och ut på okända hav. Talet innehöll inte bara marina budskap, skarp kritik riktades även mot Reinfeldts (M) miljöpolitik, berättar Expressen.se den 21 maj.

Gemensamt mellan de två nya språkrören berättar Sverigesradio.se är att de i enad trupp ska ta hand om den medlemstillströmning och det väljarstöd Miljöpartiet skapat. Även spela sin roll väl i den avgörande situation partiet fått i och med att Sverige Demokraterna tog plats som mellanaktör i det politiska spelet i riksdagen.

                                     Miljöpartiet sår nya frön i partiet.

Foto: Bohusläningen.se

                                                                                                            Cassandra Andersson 

Annonser

Ett svar to “Miljöpartiet planterar nytt”

  1. Per Ola Olsson said

    Som en liten kuriositet så kan nämnas att Gustav Fridolins gamla klasskamrat My Tingsvall från Vittsjö gick på Agardhgymnasiet 1999-2002.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: