Twitter skapar problem bland United-spelare

maj 23, 2011

Foto: AP Bildkälla: Aftonbladet

Alex Ferguson, förbundskaptenen för det engelska fotbollslaget Manchester United, har börjat fundera på att förbjuda sina spelare att ”Twittra”. Problem har uppstått med minst två av Uniteds spelare, då de använt den sociala webbplatsen. Problemen har bland annat angått den kända engelska fotbollsspelaren Wayne Rooney.

Rooney hamnade i en tvist med en av sina ”följare”, då han skrev och hotade med en fysisk uppgörelse. ”Jag kan söva dig inom tio sekunder”, var en av de saker han skrev till sitt försvar. Twitterföljaren, som var Liverpool-supporter, hade själv skrivit kränkande saker till Rooney. Spelaren sa dock senare till sitt försvar att hotet inte var menat att bli taget på så stort allvar.

Förbundskaptenen Ferguson tittar för närvarande på olika lösningar för att få bukt med problemet. En av dem är att förbjuda sina spelare att överhuvudtaget använda den sociala hemsidan. Han uttryckte själv sitt missnöje med Twitter på en presskonferens nyligen: -Spelarna har ansvar för vad de säger på sin Twitter. Jag förstår mig inte på det. Hur hittar man tid att hålla på med sådant? Det finns en miljon andra saker man skulle kunna göra istället, som att gå till biblioteket och läsa en bok till exempel.

Ferguson anser att vem som helst som har en inflytelserik offentlig profil måste se över sina handlingar och tänka på vad man gör och säger. En annan spelare som även han använder sig av den sociala kommunikationssidan är Rio Ferdinand, som för närvarande har över en miljon följare på sidan. Spelaren Darron Gibson tog bort sitt Twitterkonto efter att ha blivit trakasserad av Manchester Unitedfans.Klubben tittar på det just nu, eftersom det kan finnas problem i samband med det. Och det vill vi inte.

Ett motargument som ställdes under konferensen var att Twitter kan vara en bidragande faktor till att spelarna kommer närmare sina fans. På det svarade Ferguson att han hellre ser att det sker på planen, skriver den engelska tidningen The Sun.

Emilia Hydén

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: