Totalrenovering för pirater

maj 23, 2011

Pirates of the Caribbean: I främmande farvatten (2011) :

Foto: 2010 Walt Disney Pictures

Titel: ”Pirates of the Caribbean: On stranger tides”

Genre: Action

Regi: Rob Marshall

Skådespelare: Johnny Depp, Penélope Cruz, Geoffrey Rush, Ian McShane och Keith Richards

Speltid: 2 h, 19 min

Premiär: 18 maj 2011

Sjökaptenen Jack Sparrow är tillbaka på bioduken ännu en gång. Efter en hel del förändringar i konceptet verkar vår favoritpirat ha fått en nytändning.

Urpremiären av den första filmen, ”Pirates of the Caribbean: The curse of The Black Pearl”, var en publiksuccé då den både var ny i sitt slag och hade en stark uppställning skådespelare. De två uppföljarna gav inte ett lika starkt intryck då historierna inte verkade hålla samman och speltiden närmade sig tre ganska utdragna timmar. Men inför den fjärde delen i serien har man justerat lite i framgångsreceptet. Gore Verbinski har överlämnat regissörpositionen till Rob Marshall som verkar ha blåst liv i piratserien på nytt.

Vi har nu lämnat den forna intrigen mellan paret Elizabeth och William (Knightley och Bloom) och kan därför helt fokusera på Kapten Sparrows egna äventyr. Under dessa bravader stöter man på både zombies och sjöjungfrur som skildras på ett fräscht och innovativt sätt. Färdkamraterna på denna turen spelas av bl.a.  Penélope Cruz och Ian McShane som gör en värdig gestaltning av den klassiska sjörövaren Svartskägg.

Efter en välbehövlig renovering kan man åter se ”Pirates” på biotoppen. Spännande sjöslag, vackra vyer och bestialiska skurkar kommer locka storpublik till biograferna men det är ändå mest för att njuta av Johnny Depps kvickhet och skådespelartalang som de flesta kommer dit.

Filippa Hillbur


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: