Lady Gaga tar över Metro

maj 23, 2011

Den 17 maj lämnade Lady Gaga scenen för att inta rollen som chefredaktör på Metros huvudkontor i London för en dag. Med sig hade hon en assistent som valts ut under flera månaders tid bland sökande från hela världen. Jeroen Engelen från Holland blev vinnaren. Huvudämnet för tidningen var jämlikhet och mobbning.

Lady Gagas riktiga namn är Stefani Joanne Angelina Germanotte och hon föddes den 28 mars 1986 i New York. Där växte hon upp med sin italiensk-amerikanska familj. Bandet Queens låt ”Radio Ga Ga” var hennes inspirationskälla när hon kom bestämde sig för sitt artistnamn. I Sydsvenskan den 22 april kallas hon även för vår tids popunder och har hittills sålt otroliga 30 miljoner exemplar där bland annat singel ”Just Dance” som är bland de 20 mest sålda låtarna under 2000-talet, har gjort att hon toppat ett flertal listor genom åren.

Hennes nya singel ”Born This Way” släpps idag, 23 maj, men befinner sig redan i tumult. Singeln är anklagad för att vara ett plagiat av Madonnas ”Express Yourself”. Aftonbladet har idag en omröstning bland läsarna vilka hittills 55% anser att den är ett solklart plagiat. Det hindrar inte Lady Gaga från att peta Oprah Winfrey från tronen med titeln ”Mäktigast i världen”, skriver Magnus Sundholm i Aftonbladet den 23 maj 2011. Hennes fans tornar dock upp sig bland massorna som anklagar henne för plagiat och menar att mainstream musik alltid kommer att låta likadant.

Holländska Jeroen Engelen är nyss fylld 20 och upplevde hjärtklappningar, sömnlösa nätter och oförmåga att äta innan han satte sig på planet till London. Samtidigt föll Sveriges framröstade assistent Petsy von Köhler, 22, på målsnöret och berättar om sin besvikelse för Emma Björkman på Metro.se. När han får se bilden på Jeroen klargör han att Lady Gaga valt en ”mini-me” version av henne själv. På sig har han en egendesignad t-shirt, designerglasögon och en egendesignad Gaga-jacka.

Engelens är till yrket utbildad grafisk designer vilket gör att han har ett öga för design. Med sig till London har han två saker. En portofolio och en present. Lady Gaga är tidigare känd för att stoppa en diamant i kaffet när hon är nervös. Presenten från Jeroen  är en tillverkad sådan med ett budskap som ska få henne att känna sig lugnare och få henne att tänka på honom som sin räddare. Den andra saken är hans portofolio då han nyligen blivit nobbad av konstakademin och om rätt tillfälle ges ska han fråga om han får en plats i hennes Haus of Gaga, uppger Wilke Martens från Metro i Holland, den 16 maj.

Lady Gaga intar Metros huvudkontor i London.

Foto taget av Alex Maguire

http://www.metro.se/nyheter/lady-gaga-hos-metro-en-varldsnyhet/EVHkeq!8sdVGXTnZoII/http://www.metro.se/nyheter/lady-gaga-hos-metro-en-varldsnyhet/EVHkeq!8sdVGXTnZoII/

                                                                                                      Cassandra Andersson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: