Barcelona och Manchester United möts igen

maj 23, 2011

                                Bildkälla: Google

Redan 2009 ställdes de mot varandra i den viktigaste delen av Champions Leauge, finalen. Då var det Barcelona som spelade ut Machester Uniteds ur finalen. Nu möts de igen, två år senare och ska återigen göra upp om titeln.

Det är mycket som står på spel inför söndagens match. Finalen i Champions Leauge kan bli en repris från 2009 eller en efterlängtad revansch. För två år sedan möttes Barcelona och Machester United i finalen i Rom, då var det Barcelona som stod som segrare och tog hem titeln som det bästa klubblaget i Europa. På söndag är det alltså dags för Champions Leauge final igen och återigen möts de två lagen.

Det är mindre än en vecka kvar till finalen, ändå finns det tid för förändringar och finslipning. Allt måste vara på topp. Barcelonas startelva är ännu inte bestämd, och för att inte upprepa fiaskot för två år sedan laddar Manchester United extra mycket inför finalen. Enligt The Sun ska United spelarna ha tittat igenom förlustmatchen för två år sedan för att bli påminda om exakt vad som gick fel så att det inte upprepas.

Men det är inte bara titeln som står på spel, det ligger mycket pengar i potten med skriver Aftonbladet. Totalt 270 miljoner kronor får Barcelona spelarna dela på om klubben tar hem segern. Manchester United däremot får ”bara” nöja sig med 92,6 miljoner kronor.

Oavsett vinnaren blir det en rejäl bonus som tillkommer, och det är givetvis eftertraktat, men för de två lagen handlar det om mer än pengar. Det lär det bli en spännande final som går av stapeln den 28 Maj i London. När ett lag strävar efter samma utgång som för två år sedan och där det andra laget är ute efter att få sin revansch.

Maria Malmqvist

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: