Min väska!

april 17, 2011

Ibland får människor mig att häpna. Det finns tillfällen då jag alls inte kan förstå hur de tänker. Tillfällen då jag inte kan annat än dunka hakan i golvet och fånstirra.

Bagageband. Fantastisk uppfinning för att leverera baggage till trötta resenärer. Effektivt byggd med stor kontaktyta för att så många som möjligt ska kunna komma åt sitt bagage samtidigt. Gott om plats så att alla kan ta sina väskor i lugn och ro.

I teorin i alla fall. Verkligheten är nämligen en helt annan. I någon slags vanvettig jägar/samlar-frenesi som helt slår ut alla sans och logik får resenärerna för sig att de måste slå sig fram och ockupera en plats så nära bandets början som möjligt. Att sprida ut sig längs hela bandlängden skulle innebära att man inte får tag i sin väska precis när den hamnat på bandet.

Att inte stå ända framme vid bandet, utan stå tillbaka så att alla har en chans att se sina väskor låter enkelt och logiskt när man säger det, men väl där tycks resenärerna slungas två miljoner år bakåt i utvecklingen. Att vara närmst är minsann allt som räknas. Det spelar ingen roll om det i själva verket försvårar för alla, inklusive dem själv. Det ska ha sin väska först, så är det bara.

Enda sättet att få systemet att fungera vettigt verkar vara att anlita en elbatongsförsedd kofösare som inte tar skit från någon. Som kan kroppstackla alla som närmar sig bandet innan deras väska dykt upp och koppla polisgrepp på de som står och trängs vid bandets början.

Något måste göras. Något radikalt. För hur ska demokrati kunna styra i en värld där befolkningen inte kan se längre än näshåren i ens de enklaste av frågor?


Det här är tveklöst den mest praktiska lösningen!

Linus Svensson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: