Jämnt resultat i El Clàsico

april 17, 2011

Efter det första El Clásico-mötet av fyra på mindre än tre veckor är Barcelonamittfältaren Xavi hoppfull inför de följande matcherna. Detta trots att det efter full tid stod 1-1 på resultattavlan.

Båda lagen hade svårt för att göra mål på Santiago Bernabeu igår, och det som avgjorde matchen var två straffar. Barcelona hade som vanligt överlägset högre bollinnehav men hade svårt med avsluten.
– Vi spelade bra, försvarade oss väl men komplicerade avsluten, menar Xavi.

Barcelonas mål kom i den 51:a minuten, efter en straff slagen av Lionel Messi. Kanske skulle de fått en straff redan i den första halvleken då Real Madridmålvakten fällde Barcelonaanfallaren David Villa i straffområdet.

Det såg ut att bli vinst för katalanerna som dessutom var en man mer efter att Albiol blivit utvisad i samband med straffen, men i den 81:a minuten dömdes straff till Real Madrid, och Cristiano Ronaldo kunde kvittera. Gårkvällens huvudperson blev alltså varken Messi, Ronaldo eller Villa – utan domaren, César Muñiz Fernández.

Trots det jämna resultatet är Xavi lugn inför kommande möten med ärkerivalen.
– Barcelona var överlägsna Real, säger han, och det var synd att vi inte lyckades ta alla tre poäng idag.

Real Madrid störde Barcelona på många plan, till exempel på Xavis område – mittfältet, men enligt Xavi var det avslutningarna som var problemet. Något som katalanerna får se till att fixa tills på onsdag, då de tar emot Real på hemmaplan i cupfinalen.

Bea Andersson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: