Kalabalik på Barcelonas gator

april 16, 2011

På eftermiddagen idag den 14e april uppstod det kalabalik på La Rambla i Barcelona. En bomb placerad i en soptunna detonerade, och en häftig brand bröt ut. Polis och ambulans tillkallades och man vet ännu inga skadade.
Under eftermiddagen uppstod det tumult längs hela La Rambla då en stor strejk bröt ut och stoppade all trafik längs ett stort antal närliggande gator. Poliser befann sig överallt i området och övervakade allt som skedde. Vid femtiden utanför butiken Change flög plötsligt en soptunna i luften och rök vällde ut ur butiken. En hemmagjord bomb hade placerats däri och utvecklade en häftig eldsvåda. Polisen var snabbt på plats och även en ambulans tillkallades. Albert Ruiz, 30, var på plats vid tiden för det som hände.
– Jag blev livrädd! Stod ju alldeles intill den där soptunnan, och även om det är en strejk så är sådant ingenting man förväntar sig alls.

Paniken spred sig längs La Rambla och det blev kaos i folkmassan som spreds åt alla håll och kanter medan rök vällde fram ur butiken.
– Som en vanlig turist vill man ju inte blandas in i något som man inte vet hur man ska hantera, säger Anna Nilsson, 23, om saken. Därför sprang jag bort från La Rambla illa kvickt.
Räddningsarbetet och släckningen av elden pågick ännu under skrivandet av denna artikel, så ovissheten är stor men än så länge har ingen rapporterats vara allvarligt skadad.

Erica Svennblad

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: