Mer än bara tre poäng!

april 15, 2011

På lördag med avspark klockan tio möts två giganter från Spanien. Folk från världen över ser fram emot detta evenemang. Endast ett av lagen kan kröna sig som vinnare och skriva fotbollshistoria.

Matchen mellan fotbollslagen Real Madrid och Barcelona är allt annat än en vanlig match. Det är två levnadsstilar, kulturer, religioner som ställs på fotbollsplanen mot varandra. Matchen har en oerhört stor betydelse för tittarna och det handlar inte bara om att ta tre viktiga poäng utan all prestige och ära är det som värderas mest. Varje gång El Classico spelas samlas de flesta människorna omkring sin television och under de nittio minuter matchen spelas håller miljtontals tittare andan och hoppar på det bästa.

Fansen har sedan lång tid tillbaka upplevt stor rivalitet mellan varandra. Patrik Vesta berättar.
– Barcelona kommer utan tvekan ta hem matchen, om de inte gör så blir jag otroligt ledsen.

Barcelona som leder den spanska ligan BBVA med åtta poäng före deras rivaler har stor press på sig eftersom de spelar på Real Madrids hemmaarena Bernabéu. Men Guardiola som är tränare för Barcelona har ett fantastiskt facit när det gäller El Classsico. Han har hittills vunnit fem stycken och i slutet av säsongen kan han till och med utöka sitt facit till nio. Detta på grund av att lagen samtidigt spelar mot varandra i Champions Leauge och i spanska cup finalen.

Om Los Blancos går ur matchen som förlorare har de svikit många fans. Alex Moreno som är en av få Real Madrid följare i Barcelona talar om.
– Det är en väldigt svår match på lördag, men skulle de inte vinna har Real Madrid tre tillfällen kvar att besegra de.

Dessa matcherna kommer verkligen visa vilket av lagen som är bäst, och det förlorande laget kommer få höra om det i en evighet. Hur resultatet än slutar så hoppas verkligen fotbollsvärlden på att dessa lagen bjuder på händelserika matcher och spänning på högsta nivå.

Kosovar Gashi

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: