La boqueria en viktig handelsplats

april 15, 2011

St Joseph mercat La boqueria är en relativt stor handelsplats som ligger i centrala Barcelona. Denna marknad har flera hundratals besökare samt handlare om dagen. En marknad som många katalaner är beroende av.

 La boqueria är en trevlig handelsmarknad som drar till sig väldigt många besökare var dag. Vid den stora mörka marknaden som liknar en instängd grotta pågår en enorm försäljning där man bland annat kan köpa flertal sorters kött, färska frukter, pressad fruktjuice, olika sorters godis och nötter och andra ätbara produkter.

Varför katalanerna väljer att handla på denna marknad trotts att man finner dessa varorna billigare på andra ställen är enekelt att svara på. Människor i Spanien gillar färska varor. På La buqueria marknaden hittar man alltid färska produkter, Oftast hos alla försäljare. Dock finns de marknadsstånd som säljer mindre färska varor än andra, men det går inte att klaga på om man jämför med de billiga affärerna sade Juan Hernández, en av många försäljare på Buqueria marknaden.

 Turismen är en viktig inkomstkälla för arbeterna i katalonien. På marknaden stöter man på flertal nationaliteter där olika kulturer möts och man bland annat tvingas att kommunicera med ett annorlunda språk som inte de flesta har förmågan att tala och förstå.

 Att kommunicera på ett annat språk än de du vanligtvis talar är inte alltid det lättaste Juan Hernández har goda kunskaper inom engelska och berättar att han personligen klarar av att föra en konversation med andra utan problem. Men samtidigt syftar han att andra försäljare på La buqueria markanden kan ha svårt för detta och får istället använda sig utav kroppsspråk och enstaka engelska ord för att på något sätt försöka göra sig förstådda. Dessa här händelserna inträffar ofta och kan ibland vara ett stort och jobbigt problem för vissa försäljare och ibland även för kunderna.

 Man skall inte vara rädd för att försöka förhandla och kommunicera på marknaden. Vissa tillfällen är lättare än andra, men främst handlar det om mod och att våga ta sig fram till något av stånden . Har du en dålig dag och möter någon som inte har det lika lätt med språket, då kan du försöka använda dig av kroppsspråk. Denna metod kan användas och brukar oftast resultera med att man förstår varandra berättar Hernández och hans arbetskollega Pablo Sanchez instämmer detta.

 Av: Mustafa Seoud

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: