Äntligen är Barcelona resan verklighet

april 15, 2011

Nu finns det inga studier eller läxor som hindrar oss treor på Carl Agardh från att ha kul i Barcelona. Resan har varit otroligt efterlängtad och nu befinner vi oss här. Vädret är perfekt, människorna är vänliga och det är upp till oss elever att göra resan minnesvärt.

Solen skiner och humöret är på topp. Vi klev på ett alldelles för trångt plan men vad spelar det för roll när destinationen är kataloniens hjärta. Efter flera månaders längtande är drömmen äntligen ett faktum. Vi befinner oss i den underbara staden Barcelona. Två gymnasiumklasser från Carl Adolph Agardh som efter allt för hårt arbetande i skolan och allt för många läxor äntligen får en välförtjänt resa.

Känslan av att få sola på stranden, prova på olika matträtter och träffa massa nytt folk var otroligt önskad. Det är inte varje dag studenter från Lund blir erbjudna detta gyllene tillfälle. Nu efter allt längtande ligger jag i sängen på tredjevången på Hostal Levante och vill verkligen ut. Staden har en fantastisk atmosfär och det känns som att den konstant kallar ut en så man får uppleva dens storhet. Gatorna är fyllda med mäniskor från olika kulturer men samtidigt verkar alla vara vana vid detta. Allt flyter på och folk integrerar med varandra som om de har känt varandra sen barndomsben.

Klockan slog precis tolv och staden verkar ha vaknat till liv rejält nu. Man hör skrattande röster, hundar som skäller och sirener tydligt från hotellrummet. Nattlivet är helt fantastiskt och för mig som kommer från en mindre stad är det svårt att följa med på allting som händer omkriung en. Min blick flyttas ständigt från vänster till höger på jakt efter nya händesler.

Förväntningarna på standen har hittils överträffats med stora marginaler. Allt har varit helt magnifikt. Men strävan efter att få se FC Barcelonas fotbollslag är fortfarande högsta prioritet. Att inte ens få se de träna här hade vari en stor besvikelse. Men nu kan jag inte fortsätta ignorera stadens rop. Fötterna är redan på språng. Frågar ni mig, hade jag inte tvekat på att boka om flyget och komma hem en vecka senare.

Kosovar Gashi

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: