Oförväntad historia

april 14, 2011

Strax utanför Barcelona på förmiddagen igår förbereder Pau Puig, fd kulturchef på La Generalitat en lektion för oss elever från Lund. När vi väl kommer fram till byn Monells får jag en känsla av en medeltid atmosfär blandat med en väldigt lugn plats. Jag tänker just vid den stunden att Paul kommer att ha en bra föreläsning om det han har att erbjuda. Solen börjar sakta men säkert dyka upp i en stark stråle och vi sitter beredda på att få höra vad den katalanske Pau har att säga om Katalonien.

Många tror att katalanerna har velat bli självständiga sedan väldigt lång tid tillbaka men Pau påstår att det inte är så och hans redovisning bekräftar detta.

Katalanerna vill att de ska bli självständiga men ändå är dem inte många som röstar, då kan man tänka sig varför det är så. Paul spekulera om att det är inte så många som är aktiva som faktiskt vill rösta. Det kan även bero på att folket inte bryr sig och tänker att de är chanslösa. Paul berättar om kataloner skulle ta våld eller om det blir en revolution så har spanska regeringen sagt att inom 48 timmar kommer de omringa hela Barcelona med hjälp utav sin försvarsmakt som ligger endast 600 km ifrån Barcelona. Man kan därför förstå varför de är maktlösa.

Under föresläsningen kan man se hur Paul berättar om Kataloniens historia med känsla. Han är ivrig av att lära oss och han levde även upp till mina förväntningar som en bra föreläsare. Det blev en väldigt intressant föreläsning med väldigt bra fakta och bakgrund. Han var väldigt tacksam om att vi ville komma och lyssna på honom eftersom han fick chansen att berätta om det han tycker är viktigt.

Hazlami Hayeedorloh

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: