Fiasko för det nya museet i Málaga.

april 14, 2011

Framtiden för nya Carmen Thyssen museum är osäker efter chef och främste rådgivare sagt upp sig från posten.

I världs förvaltningen av museeter i Spanien har just postat ett nytt rekord. Endast 20 dagar efter Thyssen museet i Málaga officiellt invigdes med ett evenemang med hög profil där bland annat skådespelaren Antonio Banderas var närvarande, nu hänger museets framtid löst efter direktören och chefen för rådgivning avgick pga att för många ingrepp i deras arbete.
Krisen bröt ut på måndagen, när museumschefen Maria Lopez samt rådgivare och förvaltare Tomàs Llorens slutade pga vad de beskrev som för mycket inblandning från Baroness Thyssen – ägaren av konst samling – och Málaga borgmästare Francisco de la Torre Prados.

Problemet började den 23 mars, när en ny, allsmäktig verkställande direktör utsågs, trots sin brist på erfarenhet av att driva konstcentra – Javier Ferrer är en politiker som har arbetat som ”city hall samordnare för det senaste decenniet.

”insamlingen är min” säger friherrinnan, Carmen Cervera, som lånade 230 verk av 19.-talets spanska konstnärer till staden Málaga under en period av 15 år, spelade ned betydelsen av avhoppen. Llorens, sade hon, hade redan avslutat sin rådgivande funktion, och hon föreslog att López hade kunnat anpassa sig till livet i Málaga. I alla fall, är att samla in min och jag kommer att göra vad jag vill med det, det finns massor av bra yrkesverksamma i detta land som är säkert ivrig att komma till museet, sade Cervera.
López sa att hon var ”fruktansvärt besviken” över hur man hade visat sig.
Museet lär förmodligen anlita en ny chef men skadan är redan gjort deras rykte och anseende har tagit emot en hård smäll.

Kushtrim Hajra

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: