Bryter Lionel Messi förbannelsen?

april 14, 2011

Trots att Messi gör så många mål under sin karriär har han inte lyckats göra mål på någon av Murinhos lag.

Åtta spel, inga mål, det är inte vanligt när man tänker på när Messi spelar fotboll. Han är världens bästa fotbollsspelare och han är på god väg till att göra 200 mål i sin karriär. Han är redan uppe på fjärde plats i alla tiders lista över de bästa målskyttar i Barcelona och kommer att bli den första spelare någonsin att gör 50 mål under en säsong i Spanien. Han nätade sitt 48:e mål mot Shaktar Donetsk men han har fortfarande gjort mål mot Jose Mourinho.

Mourinhos lag Real Madrid och Messis lag Barcelona möts på Santiago Bernabeu på lördag i en av de fyra El Clasico matcherna och efter de matcherna avgörs det vem som är bäst.

För Messi är inte Mourinho en främling. De träffades i Barcelona ​​när Mourinho var assistent åt Bobby Robson och senare Louis van Gaal på Camp Nou, men sedan flyttade portugisen två månader före ankomsten av den då 13-åriga argentinaren.

Drygt tre år senare, korsas deras vägar igen när Messi gjorde sin första a lagsmtchen för barcelona mot porto som vid den tiden tränades av just mou, dessvärre så förlorade Barcelona på sin debut med 2-0 men den 16:e Messi imponerade stort. Han dribblade förbi sina motståndare gång på gång och var dessutom oerhört nära på att göra mål. Han visade att han hade stort potentiell och många experter kunde redan då säga att han kunde bli världens bästa och resten är historia.

Nu har Messi fyra matcher kvar på sig att bryta den här förbannelsen och ser man på hans form de senaste matcherna så är det ganska sannolikt att han lär bryta förbannelsen.

Hazlami Hayeedorloh

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: