Tidningen Ara är här för att stanna

april 12, 2011


Ara är en ny tidning i Barcelona. Liten tid har gått men tidningen får mer läsare för var dag. Chefsredaktören Carlos Capdevila och personalen på tidningen har höga mål och hoppas de kan uppnå stora framgångar.

Tidningen Ara i Barcelona har nyligen öppnat sina dörrar för allmänheten. Hittills har den gjort succé och framgången fortsätter i samma spår. Ara grundades i slutet av november 2010. Ny är den på marknaden men samtidigt har tidningen fått positiv respons av läsarna. De arbetande på tidningen samt chefsredaktören Carlos Capdevila är väl medvetna om att de inte har lika mycket erfarenheter som andra kända tidningar i Spanien som exempelvis, Le Pais och ABC. Men detta faktum ser de inte som ett hinder utan tidniningen och dens personal är fast bestämda på att lyckas och ser på framtiden med stor entusiasm.

Även då om framtiden ser ljus ut för tidningen så existerar det fortfarande oroligheter men inte bara för Ara utan för alla tidningar menar Carlos Capdevila.
– Papperstidningar har tappat sitt värde under senare år, detta på grund av internet, smart phones, iPad och andra teknologiska objekt berättar chefsredaktören på Ara.
Numera förlitar sig mänskligheten radikalt på den teknolgi som finns till hands och detta har även blivit en byggsten i våra moderna samhällen. Vart du än befinner dig idag på jorden kan du enkelt med hjälp av exempelvis en telefon ta reda på vad som härjar på andra sidan världen. Detta leder till att människor slutar köpa papperstidningar och istället läser sina nyheter på internet eller direkt genom sin mobiltelefon.

Men chefsredaktören är väl informerad om detta, och därför satsar tidningen Ara mycket på sin internetsida. Carlos Capdevilla berättar:
– Det kommer många tidningar på besök från andra länder för att se hur vi har byggt upp Ara
Han poängtera att samarbeten är viktigt eftersom det ger honom möjligheten att besöka andra tidningar och få inspiration av de.

New York Times influerade Aras internetsida. De valde att använda sig av en liknade affärside som innebär att läsaren får läsa tre valfria artiklar på hemsidan men måste därefter vara medlem för att få full tillgång.

Carlos Capdevila och tidningen Ara verkar fast beslutna att göra sitt bästa oavsett teknologins framsprång. Ara är här för att stanna.

Kosovar Gashi
Kosovar Gashi

Annonser

Ett svar to “Tidningen Ara är här för att stanna”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: