Katalaner kräver förändring

april 12, 2011

Katalonien är ett område i Spanien som länge velat bli självständigt och där med grunda ett eget land. Tanken av att lyckas bli självstädiga är väldigt stor just nu. Det bildas stora debatter om detta där bland annat positiva och negativa konsekvenser tas upp.

För drygt en vecka sedan gjordes en undersökning där 20 % av den spanska befolkningen röstade ja till självständighet. Debatterna som ägde rum tyder på att läget är spänt och människor vandrar runt och är oroliga. Den Katalanska befolkningen strävar verkligen efter att få bli självständiga, eftersom detta skulle möjligtvis hjälpa det nya landets ekonomi och minska arbetslösheten enormt.

Korruption är ett stort problem i Spanien och det råder väldigt stor orättvisa i landet. Detta har lett till ett missnöje där man försökt åtgärda detta, exempelvis genom att katalanerna blir självständiga.

Betydelsen av att ha kontakter har blivit mycket viktigare än förr. Att människor studerar och sedan inte får jobb är en vanlig incident. För att klara dina studier behöver du jobba där oftast lönen du får inte är på ett lagligt sätt. Du har ett jobb där du inte tvingas betala skatt, som leder till att ekonomin försämras.
Carolina Moreno lärare på universitetet är en av de människor som klarat studierna genom denna metod.
Katalanerna strävar starkt av att kunna bli självständiga och hoppas på en snabb förändring i landet som skall kunna ge alla studerande och arbetande människor nytt hopp på en ljus framtid.

Av: Mustafa Seoud

Annonser

Ett svar to “Katalaner kräver förändring”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: