Ett intressant möte

april 12, 2011

Den 10:e April besökte klass 3 på Carl Agardh ett universitet i Barcelona för att lyssna på Carolina Morena. Hon berättar om vad barca hade tjänat på självständighet och hennes liv som översättare. Vi får även en liten inblick hur situationen ser ut just nu i ”landet Katalonien”.

Carolina berättar om Kataloniens situation i dagsläget och hur det kan gå för de katalanska folket. Man kan se hur situationen ser ut just nu genom att titta på hur det gick för nästan en vecka sedan då de röstade 20 procent ja till att Katalonien ska bli självständiga vilket motsvarar 800 000 personer som röstade.

Vad kommer hända med fotbolls laget Fc Barcelona om Katalonien blir ett självständigt land? och vad är fördelarna med att Katalonien blir självständiga? var de få frågor som svarades av Carolina. Fotbollslaget kan inte spela fotboll eftersom de inte har någon liga vilket sluta dåligt för laget. De är just nu bästa fotbollslaget i världen och skulle förlora på att inte möta något lag.

Fördelarna med att de blir ett eget land är att Barcelona blir huvudstaden och blir ett mångkulturet huvudstad eftersom det kommer människor utifrån hela tiden, blandat med turister och stadens folk. Människor runt om i Katalonien, mesta dels ute på landet blir väldigt glada och med stolthet firar den dagen de blir självständiga. Sedan handlar det om det historiska sättet också, eftersom Katalonien varit ett land innan så vill de självklart ta tillbaka landet.

Det katalanska folket tror att det blir bättre ekonomimässigt om Spanien släpper ”landet” Katalonien eftersom de tror att de skulle slippa den ekonomiska krisen just nu. Men ingen verkar vara överens om någonting och katalonerna gillar inte hur läget är i Spanien just nu. Just nu styrs Spanien av de borgliga och enligt katalanerna säger de mycket men får ingenting gjort. Det kan vara en av anledningarna till att Katalonerna vill ha ett eget land där de kan styra själva. Carolina jämförde även Barcelona med Sverige och hon tycker att Sverige har flera regler och dem reglerna följar man. Medan i Spanien är man inte överens om allt tillsammans och saknar de regler Sverige har.

Hazlami Hayeedorloh

Annonser

Ett svar to “Ett intressant möte”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: