Bortglömd i Barcelona

april 5, 2011

I Carlos Ruiz Zafóns fantastiska äventyrsroman Vindens skugga får läsaren vara med om en fartfylld historia som omfattar delar av romantik, mystik och fullständig besatthet. Romanen berör på ett väldigt fint sätt, och känslan av att inte kunna släppa boken ifrån sig växer i samband med att man blir mer och mer innästlad i historian.

Daniel Sempere är 10 år gammal när hans pappa tar med honom till De bortglömda böckernas gravkammare, ett ställe som han måste lova att hålla hemligt och inte berätta om för någon, inte ens för sin kamrat Tomás. Han får i uppgift att välja en bok att adoptera och ansvara för att den aldrig någonsin försvinner, att göra så att boken lever vidare i all tid. Början på ett stort äventyr börjar nu.

Boken som får följa med Daniel hem är en bok skriven utav en viss Julián Carax, en författare vars förflutna verkar vara totalt igensopat. Vem är han egentligen? Och varför har någon ansträngt sig så pass mycket för att sopa igen alla spår efter honom? Vindens skugga och dess gåtfulla handling kommer bli alltmer utmärkande för Daniels liv, och sökandet efter svaren på gåtorna kommer bli det som präglar hela hans liv. Varför börjar Daniels eget liv alltmer påminna om Julián Carax desto närmre sanningen han kommer?

Carlos Ruiz Zafón har med sitt fina språk verkligen lyckats med att beskriva det färgsprakande Barcelona på ett så vackert sätt som möjligt, och med den detaljrika informationen om både händelser, platser och karaktärer är det näst intill omöjligt att förälska sig i berättelsen. Man blir berörd, och det är så himla svårt att lägga boken ifrån sig, för man vill inget hellre än att veta hur det går, vad som händer härnäst och hur det hela slutar. Så vill du låta dig slukas av en bok du kommer få svårt att slita dig från, är Vindens skugga en bok att verkligen rekommendera.Annonser

Ett svar to “Bortglömd i Barcelona”

  1. Bra skrivet!

    Sätt ut din byline, dvs. förnamn + efternamn!
    Mia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: